Vierde arrestatie in hormonen-zaak

BRUSSEL, 5 AUG. De Belgische justitie heeft een vierde verdachte aangehouden in de moord op veearts Karel van Noppen. Het gaat om een veehandelaar en verkoper van veevoeder uit het Oostvlaamse Lokeren, die het geld zou hebben uitbetaald om Van Noppen te vermoorden.

De man ontkent. Veekeurder Karel van Noppen werd in februari vorig jaar doodgeschoten. Vermoed wordt dat de zogeheten hormonenmaffia achter de aanslag zat. Eerder dit jaar werden twee mannen aangehouden, die ervan worden verdacht de moord te hebben uitgevoerd. Ook een veekoopman die samen met de nu aangehouden verdachte het geld voor de moord zou hebben betaald, zit in voorarrest. De vermoedelijke daders hebben toegegeven dat ze de dag van de moord in de woonplaats van de vermoorde veearts waren.