TIME

Het Amerikaanse weekblad neemt het op voor de vrouwen in de popmuziek, met een omslagartikel onder de kop 'The Divas of Pop'. Elf pagina's over succesvolle soft rock-zangeressen als Céline Dion, Whitney Houston, Mariah Carey, Gloria Estefan en Alanis Morisette. Veertig jaar lang maakten kerels met gitaren de dienst uit in de popmuziek, en mochten vrouwen hooguit wat meeblèren in een achtergrondkoortje.

Sinds het mega-succes van Whitney Houston is dat afgelopen: vrouwen zijn nu ook 'global pop superstars'. Dat is wel veel eer voor deze dames, die zich allemaal veilig in het midden van het muzikale spectrum bevinden. Zelfs bij Alanis Morissette, door Time op grond van haar agressieve presentatie een 'anti-diva' genoemd, ontwaart het weekblad een “drang om te behagen”. Jammer voor Madonna, Courtney Love, PJ Harvey, en zelfs de legendarische Janis Joplin. Zij komen er in het artikel bekaaid vanaf of worden helemaal niet genoemd. Kennelijk de echte 'anti-diva's'.