Nederlaag Krajicek in finale Los Angeles

ROTTERDAM, 5 AUG. Richard Krajicek heeft zijn eerste nederlaag geleden na zijn overwinning op Wimbledon. In de finale van het toernooi van Los Angeles was hij gisteren niet opgewassen tegen Michael Chang. De Amerikaan won met 6-4 en 6-3.

Krajicek had half juni in de kwartfinales van het toernooi in Rosmalen voor het laatst verloren. Toen was Paul Haarhuis de meerdere van zijn landgenoot. Na Wimbledon nam hij paar weken vakantie. Het toernooi van Los Angeles bracht hij twee keer op zijn naam, in 1992 en '93.

“Michael heeft de partij gedomineerd. Ik bewoog niet goed over de baan en was een beetje verbaasd over zijn snelheid. Hij is iets rapper dan de ander mannen in het circuit”, sprak Krajicek na afloop.

Chang nam revanche voor de nederlaag die hij in de finale van 1993 tegen Krajicek leed. “Het voelt groots dat ik hier heb gewonnen”, zei de Amerikaan, die in Los Angeles vier keer verliezend finalist was.

De 39ste editie van de internationale tenniskampioenschappen van Nederland is gewonnen door de Spanjaard Fransisco Clavet. Hij versloeg gisteren in de finale Younes El Aynaoui uit Marokko in drie sets (7-5 6-1 6-4). De 27-jarige Clavet had het toernooi eerder in 1990 op zijn naam geschreven, toen de Dutch Open nog werd georganiseerd op de banen van het Melkhuisje in Hilversum. Dit jaar maakte de organisatie voor het eerst gebruik van haar nieuwe onderkomen, het Amstelpark in het Amsterdamse Bos.

De 24-jarige El Aynaoui was de grote verassing van het toernooi, nadat hij zaterdag de andere verassing, de Nederlander Dennis van Scheppingen, in de halve finale had verslagen. Eerder in het toernooi had de Marokkaan, 68ste op de ATP-ranglijst, afgerekend met de als tweede geplaatste Alberto Costa.

Tegen Clavet kwam hij er gisteren niet aan te pas. De geroutineerde Spanjaard, 27ste op de wereldranglijst, was de enige geplaatste speler die aan zijn verwachtingen voldeed. Titelverdediger Marcelo Rios en de Spanjaarden Alberto Berasategui, Mantilla en Carlos Moya waren al in de tweede of derde ronde uitgeschakeld.