Lufthansa bespaart op sokken

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat geld uitsparen door passagiers in de businessklasse en eerste klasse een gewonere gratis sok dan de huidige gebreide bruingroene uitvoering aan te bieden. Dat scheelt 40 procent op de jaarlijkse kosten van twee miljoen mark.

Het personeelsblad Lufthanseat meldt in het jongste nummer dat een team van de afdeling marketing en verkoop alle mogelijkheden onderzoekt om de kosten te drukken. Zo moeten de inkoopkosten, exclusief die van brandstof, jaarlijks met twintig miljoen mark omlaag.

Lufthansa kampt met tegenslagen. In de eerste helft van dit jaar daalde de winst voor belasting met 47 procent tot 100 miljoen mark. Daarom wil de maatschappij in de tweede helft van dit jaar 190 miljoen mark bezuinigen om de winstdoelstelling voor dit jaar nog te halen.