Fransman en Brit ontvoerd

GROZNY, 5 AUG. In de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny zijn twee medewerkers van een internationale hulporganisatie ontvoerd.

De ontvoering vond al op 27 juli plaats, maar is tot gisteren geheim gehouden om de autoriteiten meer kans te geven de twee, een Fransman en een Brit, te vinden. Dat is evenwel niet gelukt.

De twee medewerkers van de in Parijs gevestigde organisatie Internationale Actie tegen Honger werden volgens een ooggetuige door gewapende mannen in een auto getrokken. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De Tsjetsjeense separatisten hebben laten weten niets van de twee af te weten.

Volgens het Russische persbureau Interfax is bij de Russische autoriteiten een telefoontje binnengekomen uit Krasnodar in het zuiden van Rusland, waarin een losgeld van een half miljoen dollar werd geëist. Of dittelefoontje serieus genomen wordt is niet duidelijk. (AP, Reuter)