Superbod op Kluivert

NOTTINGHAM, 3 AUG. Manchester United heeft serieuze interesse voor Patrick Kluivert. De Engelse kampioen zou bereid het recordbedrag van 42 miljoen gulden voor de Amsterdamse aanvaller te betalen.

De technisch directeur van Ajax, dat in Nottingham vertoeft voor een voetbaltoernooi, liet nadrukkelijk weten Kluivert niet kwijt te willen. “Kluivert is onze belangrijkste aanvaller. Ik geloof nooit dat een voetballer 42 miljoen gulden waard kan zijn, maar als iemand dat biedt, zullen we erover nadenken.”

Kluiverts kan volgend jaar juli transfervrij vertrekken. “Maar eigenlijk hopen we hem snel over te halen bij te tekenen”, aldus Van Gaal. Manchester United is op jacht naar een grote naam nadat de Engelse kampioen er niet in slaagde Alan Shearer vast te leggen. De topscorer van het EK en van Blackburn Rovers koos op het laatste moment voor concurrent Newcastle, dat voor hem een recordbedrag van 36 miljoen gulden neertelde.