Perry: Iran mogelijk achter bomaanslag juni

WASHINGTON, 3 AUG. De Amerikaanse minister van Defensie, William Perry, heeft gesuggereerd dat Iran betrokken is geweest bij de aanslag met een autobom op Amerikaanse militairen in Saoedi-Arabië.

Perry zei gisteren in Washington dat de Saoedische regering haar onderzoek naar de aanslag van 25 juni, waarbij negentien Amerikanen om het leven kwamen, bijna heeft afgesloten. Hij noemde Iran “de leidende kandidaat” onder de landen die mogelijk bij de aanslag betrokken zijn geweest. “We weten dat Iran zeer actief is op het gebied van het internationale terrorisme, en dat een deel ervan tegen de Verenigde Staten is gericht. Dat is geen geheim, ze hebben het zelf gezegd.”

Volgens Perry ligt er een plan klaar om “krachtige acties” te ondernemen als de verantwoordelijkheid van bepaalde landen van de aanslag komt vast te staan en is dat plan al besproken met Frankrijk en Groot-Brittannië. De VS, aldus Perry, moeten nu eenmaal hun belangen in de regio verdedigen.

Perry keerde gisteren terug van een kort bezoek aan Saoedi-Arabië. Hij bereikte daar een akkoord over de overbrenging van vierduizend Amerikaanse soldaten naar woestijngebieden in Saoedi-Arabië waar hun veiligheid beter gegarandeerd kan worden. (Reuter)