ONVRUCHTBAAR.

Het Duitse tijdschrift Bunte blijft bij zijn bewering dat de Amerikaanse acteur Tom Cruise (34) onvruchtbaar is. Cruise, nu in Nederland te zien in de bijzonder populaire film Mission Impossible, eist via een rechter in Californië 100 miljoen gulden schadevergoeding van het Duitse weekblad.

Volgens Bert Fields, advocaat van Cruise, kan zijn cliënt wel degelijk 'kinderen produceren'. Cruise beschouwt de bewering van Bunte als schadelijk, omdat zijn acteursloopbaan 'afhankelijk is van de bereidheid van het publiek om te geloven dat hij de kwaliteiten zou kunnen hebben van de personages die hij speelt'. Eergisteren bracht Philipp Welte, woordvoerder van Bunte, daar tegenin dat al jaren over de 'situatie' van Cruise wordt bericht en dat de acteur in een interview met het tijdschrift er zelf naar verwees. Tom Cruise is getrouwd met Nicole Kidman, die evenals hijzelf acteert en lid is van de Scientology-kerk. Het paar heeft twee geadopteerde kinderen, een jongen en een meisje.