Nederlandse films naar het festival in Venetië

AMSTERDAM, 3 AUG. Voor de 53ste editie van het Film Festival van Venetië zijn twee Nederlandse films geselecteerd. In het alternatieve programma 'Corsia di sorpasso' ('De inhaalstrook') wordt De jurk van Alex van Warmerdam vertoond; in de 'Finestra sulle immigine' ('Venster op de beelden') draait De nieuwe moeder van Paula van der Oest.

De jurk ging in maart dit jaar in Nederland in première, De nieuwe moeder is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival dat plaats heeft van 25 september tot 4 oktober. Eerder deze week werd bekend dat directeur Gillo Pontecorvo geen Nederlandse films had geselecteerd voor het hoofdprogramma van het Film Festival Venetië, waarin onder meer de nieuwe films van Jane Campion, Volker Schlöndorff, Jean-Luc Godard en Ken Loach in premiere gaan. De Mostra Internazionale begint op 28 augustus en eindigt op 7 september.