Eurotunnel krijgt twee maanden langer respijt

Een rechtbank in Parijs heeft besloten het mandaat van bemiddelaars in het conflict tussen Eurotunnel en zijn banken met twee maanden te verlengen tot eind september. In die tijd moet er een regeling komen voor de enorme schuldenlast van de exploitant van de Kanaaltunnel.

Eurotunnel zag zich vorig jaar september genoodzaakt de rentebetalingen over schulden van omgerekend ruim 20 miljard gulden te staken. In februari riepen de partijen bemiddelingshulp in van de Brit Lord Wakeham en de Fransman Robert Badinter. Hun mandaat werd eind juni al met een maand verlengd.

De bemiddelaars staan voor de lastige taak een oplossing te vinden die recht doet aan zowel de verlangens van de banken als de belangen van de aandeelhouders van Eurotunnel. De Brits-Franse tunnelexploitant liet gisteren weten dat er bij de schuldonderhandelingen enige vooruitgang is geboekt, maar dat er nog steeds grote problemen zijn.