Beerbaum niet in finale wegens blessure Ratina Z

CONYERS, 3 AUG. Ludger Beerbaum kan zijn individuele olympische titel bij de springruiters niet verdedigen. De Duitse ruiter moest zich gisteren terugtrekken wegens een peesblessure van Ratina Z, het paard waarmee Piet Raymakers op de Olympische Spelen in Barcelona de zilveren medaille behaalde. De merrie blesseerde zichzelf donderdag bij de landenwedstrijd die Duitsland won.

Cameleon Bonfire werd gisteren goedgekeurd voor deelname aan de individuele dressuur. De veterinaire commissie keurde het paard van amazone Anky van Grunsven in eerste instantie af wegens een onregelmatige stap. Van Grunsven begint vandaag als koploper in de kür op muziek. Behalve Van Grunsven komen ook de Nederlanders Sven Rothenberger en Tineke Bartels-De Vries in actie.