Zoektocht naar acteur in meer

AMSTERDAM, 2 AUG. De stichting Search and Rescue Team Holland (SAR) begint waarschijnlijk morgen in Zweden een zoektocht naar het lichaam van de 42-jarige Amsterdamse toneelspeler Jan Gerrit Floor. Floor is al ruim veertien dagen zoek na een ongeluk op het Vänern meer. Zijn broer, Erik Floor, heeft geen hoop meer dat Jan Gerrit nog in leven is.

De toneelspeler, die sinds acht jaar werkt bij de Amsterdamse groep Gebroeders Flint, was met zijn Zweedse echtgenote op vakantie in Zweden. Op 18 juli voeren Floor, zijn schoonvader en een 10-jarig nichtje het meer op om een fuik uit te zetten. Het weer verslechterde plotseling en de boot sloeg om.

Het nichtje was de enige die het ongeluk overleefde door zich aan een boei vast te klampen. Volgens haar had het drietal tot drie keer toe getracht om de boot om te draaien, maar dat lukte niet. Jan Gerrit Floor klom er bovenop om de aandacht te trekken. Daarop zonk het bootje naar de bodem. De oververmoeide Floor duwde het meisje in de richting van een boei en verdween vervolgens zelf in de diepte.

Bij de zoektocht wordt gebruik gemaakt van speurhonden. Op de plekken waar ze aanslaan onderzoekt het team de bodem met een robotvideo. Daarna gaan er eventueel duikers naar beneden. (ANP)