Medewerkers Samper gearresteerd

BOGOTA, 2 AUG. Twee voormalige medewerkers van de Colombiaanse president, Ernesto Samper, zijn gisteren gearresteerd in Bogota op verdenking van betrokkenheid bij handel in drugs.

Kolonel German Osório en Guillermo Ortíz werkten beide mee aan de verkiezingscampagne van Samper in 1994. Osório was destijds hoofd beveiliging van de campagne en Sampers vertrouwensman. De Colombiaanse ambassade in Rome stelde hem in februari van dit jaar aan als politie-attaché. Hij werd echter nooit officieel geaccrediteerd. Vorige maand werd hij verhoord over de moord op een vrouwelijke getuige in de rechtszaak tegen president Samper. De vrouw werd vermoord vlak voordat Osório naar Rome vertrok.

De andere medewerker van Samper, Ortiz, gaf zich aan bij de Colombiaanse politie, een maand nadat een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Het Colombiaanse Congres sprak Samper in juni vrij van de beschuldiging dat hij steekpenningen zou hebben aangenomen van het Cali-drugskartel. (Reuter)