Gros Escom-winkels in Duitsland overgenomen

De ComTech-groep uit het Duitse Waiblingen neemt negentig van de 130 winkels van de failliete computerdetaillist Escom Duitsland over. Over de overnameprijs deed Comtech geen mededelingen.

Het Escom-concern, goed voor 450 zaken, raakte door de tegenvallende economische ontwikkelingen op de Duitse thuismarkt in problemen. Twee weken geleden viel het doek voor Escom Duitsland, dat failliet werd verklaard. De Nederlandse tak met 36 winkels bleef dank zij een verzelfstandiging overeind. De doorstart kostte wel 120 van de 550 banen.

Volgens Comtech kunnen 600 medewerkers in Duitsland aan het werk blijven. Wat gebeurt met de overige veertig zaken en de resterende 900 werknemers, is onduidelijk.

ComTech, goed voor 105 zaken, draaide vorig jaar een omzet van 275 miljoen mark. In de eerste helft van dit jaar groeide de omzet met 30 procent. Directeur Joachim Bäurle heeft plannen voor een beursgang. Hij heeft er vertrouwen in dat de overgenomen filialen al komend jaar winst zullen maken.