Voorkeur; Theater

DRIFT Nieuw locatieproject van de groep Vis à Vis: cartooneske grappen in een bassin vol water waarin alles drijft, van een huis tot een reiswiegje met inhoud, van een vliegtuigvleugel tot een doorgezaagd weesmeisje. T/m 3 aug. Amsterdam Over het IJ-festival, 7 en 8 aug Den Bosch Theaterfestival Boulevard.

KRAPUUL Naar Louis Paul Boon. De Gebroeders Flint brengen met de muziektheatervoorstelling Krapuul een surrealistisch getinte hommage aan het werk van de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon. T/m 4 aug Amsterdam Westergasfabriek.

UNDUTCHABLES Sabri Saad El Hamus en Terence Roe in een vermakelijke cabaretsketch, als twee buitenlanders die bij een Nederlandse ambtenaar de inburgeringstoets komen afleggen. Ze blijken de Nederlandse volksaard verrassend goed te doorgronden. 2 t/m 8 aug Amsterdam Parade.