Van Grunsven 1,35 procent voor Gigolo

De kansen voor Anky van Grunsven zijn gisteren gekeerd. Na de landenwedstrijd van afgelopen zondag stond de amazone tweede in het individuele dressuurklassement, achter Isabell Werth. Maar na een degelijke en foutloze Grand Prix Special plaatsten de vijf juryleden Van Grunsven unaniem op de eerste plaats.

Haar grote rivale uit Duitsland staat nu tweede. Van Grunsven heeft na twee dressuurproeven een voorsprong van 1,35 procent. Zaterdag wordt de afsluitende Kür op muziek gehouden, haar favoriete onderdeel.

Nadat Gigolo van Werth veel fouten had gemaakt, kreeg Van Grunsven van haar trainer Sjef Janssen het advies behoudend en zonder risico te rijden. Van Grunsven: “Maar ik was zo geconcentreerd dat het absoluut niet tot me doordrong wat hij allemaal zei. Ik wilde ook beslist geen punten weten van Werth, maar me uitsluitend op mijn eigen wedstrijd concentreren. Ik ben heel blij dat dat is gelukt.”

Sven Rothenberger maakt ook nog kans op een medaille. De Nederlander staat vierde in het tussenklassement.

    • Max Pam