Notorious B.I.G. gearresteerd

TEANECK, 1 AUG. De Amerikaanse rap-artiest Notorious B.I.G. (artiestennaam van Christopher Wallace) blijkt vorige week in de Amerikaanse staat New Jersey gearresteerd wegens verboden wapenbezit en de aanwezigheid van drugs in zijn huis. De politie had zich aan zijn voordeur gemeld om te vragen een verkeerd geparkeerde auto weg te halen.

Zij roken toen de geur van marijuana. Tijdens huiszoeking werden niet alleen vijftig gram van deze verboden substantie aangetroffen, maar ook een Tec-9 pistool met dertig patronen, twee geweren met infrarood-vizier en een revolver. Notorious B.I.G., een van Amerika's populairste rappers van dit moment, die in zijn werk veelvuldig refereert aan zijn vroegere carrière als dealer van de drug crack in New York, werd eerder dit jaar veroordeeld tot honderd uur maatschappelijke dienstverlening, omdat hij met een honkbalknuppel een groepje handtekeningenjagers te lijf was gegaan. (AP)