KOUDE KRUISBESSEN

In Engeland is men dol op kruisbessen. Er wordt jam, azijn, compôte, cake, pudding en jelly van gemaakt. En ook een kruisbessensaus voor bij visgerechten is zeer geliefd. Het volgende romige nagerecht met kruisbessen heet goosberry fool:

500 gram kruisbessen

300 milliliter slagroom

circa 150 gram suiker

Doe de kruisbessen met een beetje water in een pan en kook ze ongeveer 8 minuten, tot de vruchten zacht zijn. Wrijf de kruisbessen door een zeef. Gooi de velletjes en pitjes weg. Roer beetje bij beetje de suiker door de kruisbessenpuree. Proef of het niet te zoet wordt. Laat het mengsel afoelen. Klop de slagroom stijf en spatel het door de puree. Doe de puree in een glazen schaal en zet deze enkele uren in de koelkast. Garneer het gerecht met enkele kruisbessen, bloemetjes of wat takjes lievevrouwebedstroo.

    • Anne Scheepmaker