Klanktransplantatie

Beweging, de ervaring van ruimte, transformatie en transplantatie. Daar gaat het over in de performance 'Klanktransplantatie' die op 4 en 5 augustus wordt uitgevoerd in Den Haag. Sonoloog Witte van der Veen en beeldend kunstenaar Jan-Maarten Luursema zijn de bedenkers van de performance, die wordt uitgevoerd in pakhuis Alcatraz achter het Duinwaterbedrijf aan het Buitenom.

In vier ruimtes van het leegstaande pakhuis worden geluidsboxen en microfoons opgesteld. Omgevingsgeluid en in een controlekamer geproduceerd geluid worden via de boxen weer weergegeven. De kunstenaars willen zo de ruimtelijke indruk manipuleren. Eenzelfde effect wordt gesorteerd met schilderijen die in de sponningen van ramen zijn geplaatst en die een doorlopende achtergrond hebben. De indruk ontstaat daardoor dat er achter de ramen één achterliggende ruimte is. Het kunstwerk wil zo laten zien dat architectuur, beeldende kunst en muziek één geheel vormen. Pakhuis Alcatraz, Buitenom 18 (bereikbaar met lijn 6 vanaf CS, halte Brouwersgracht). Aanvang 21u. Inl 070-3639179