26.000 bezoekers in twee weken

DEN HAAG, 1 AUG. De tentoonstelling Van Monet tot Matisse in het Haags Gemeentemuseum heeft de eerste twee weken 26.000 bezoekers getrokken. De expositie toont werk van Franse meesters uit het Poesjkin Museum in Moskou. Van de zestig werken waren er 51 nog niet eerder in Nederland te zien.

Volgens het museum is de belangstelling uit met name Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië opvallend. Het Haags Gemeentemuseum, dat in 1997 voor anderhalf jaar sluit wegens verbouwingswerkzaamheden, bestudeert inmiddels de mogelijkheden om de vaste collectie in die periode op andere plekken in de stad te tonen. De gemeenteraadsfractie van D'66 opperde onlangs dat delen van de collectie in andere musea en in openbare en semi-openbare ruimten konden worden geëxposeerd. De fractie dacht onder meer aan het Tweede-Kamergebouw. Burgemeester en wethouders vinden dit een goed idee. Volgens een woordvoerder van het museum wordt nu gekeken naar plekken die qua klimaat, licht en veiligheid geschikt zijn. Van Monet tot Matisse is de laatste tentoonstelling voordat het museum langere tijd dicht gaat. De impressionisten zijn tot en met 13 oktober te zien. (ANP)