Winst Krajicek in Los Angeles

LOS ANGELES, 31 JULI. Richard Krajicek heeft bij een tennistoernooi in Los Angeles zijn eerste wedstrijd gewonnen sinds zijn zege op Wimbledon. Hij versloeg de Slowaak Jan Kroslak in tweeëneenhalf uur. De setstanden waren 7-5, 4-6 en 6-4.

Krajicek begon onrustig aan de wedstrijd. “Toen ik vorige week na twee weken vakantie weer begon met trainen, was ik verbaasd hoe goed ik de bal raakte. Maar in de wedstrijd merkte ik dat ik nog veel werk te doen heb. Dit is een nieuw toernooi en een nieuwe ondergrond”, vertelde de nummer acht van de wereld. Krajicek schreef het toernooi van Los Angeles tot nu toe twee keer op zijn naam.

Hij miste gisteren veel ballen aan het net. Maar in de derde set ging zijn service echt goed lopen. In totaal produceerde hij 25 aces. “Het was niet mijn beste wedstrijd, maar ik hoopte dat Kroslak onder de indruk zou raken.”

Krajicek werd nog gebroken toen hij bij 5-3 serveerde voor de wedstrijd. Maar Kroslak begon in de volgende game met een dubbele fout. Krajicek maakte daarna de wedstrijd uit met drie punten op rij: “Ik wilde in ieder geval niet in de eerste ronde verliezen.”

Bij het Grolsch Open in het Amsterdamse Bos - het vroegere Melkhuisje - verloren drie Nederlanders in de eerste ronde. Sjeng Schalken ging met 7-5, 4-6 en 6-0 ten onder tegen de Tsjech Bodan Ullihrach. Peter Wessels verloor met 6-4 en 6-4 van de Tsjech Slava Dosedel en John van Lottum leed een 6-3 en 6-1 nederlaag tegen de Spanjaard Felix Mantilla.

Dennis van Scheppingen speelt vandaag zijn eerste wedstrijd.