Onrusten Hongkong

Foto: HONGKONG - Leden van de oproerpolitie in Hongkong traden gisteren hard op tegen demonstranten in de wijk Rennie's Mill, die protesteerden tegen de afbraak van de buurt. De regering van Hongkong wil de oude huizen vervangen door nieuwbouw.

Rennie's Mill is een wijk waar veel pro-Taiwan nationalisten wonen, die zich daar na de overwinning van de communisten in de Chinese burgeroorlog in 1949 vestigden. Sommige inwoners van de wijk keerden zich de afgelopen tijd tegen het gehele plan voor afbraak, anderen eisten slechts een betere financiële genoegdoening. Ondanks alle protesten arriveerden de slopers gisteren in Rennie's Mill en begonnen ze met hun werk. Het is de autoriteiten er veel aan gelegen problemen als dit op te lossen voordat Hongkong in juli 1997 overgaat in Chinese handen. (Reuter)