Winst Royal Nederland bijna verdubbeld

Een daling van het aantal autodiefstallen met 14,5 procent heeft de winstsituatie van de verzekeraar Royal Nederland opgekrikt. De netto winst van de verzekeraar verdubbelde bijna in de eerste helft van dit jaar van 23,7 miljoen tot 42,1 miljoen. De omzet van de groep steeg met 10,9 procent tot 817 miljoen.

Het premie-inkomen uit het schadebedrijf bedroeg 511 miljoen. Met uitzondering van de branche transport, droegen alle schadebranches bij aan het positieve resultaat. Het gedaalde aantal autodiefstallen was een van de oorzaken van het resultaat van 21,5 miljoen voor de branche motorrijtuigen. Vorig jaar leed dit onderdeel van Royal Nederland in de eerste zes maanden een verlies van 0,9 miljoen. De opvallende winstverbetering was tevens te danken aan de levensverzekeringen, waarmee de groep afgelopen half jaar een resultaat van 6,4 miljoen behaalde. Royal Nederland is onderdeel van de verzekeringsgroep European Partners for Insurance Corporation (EPIC), sinds kort volledig in handen van de Duitse verzekeraar Aachener und Münchener. Het Britse concern Royal Insurance verkocht zijn belang van eenderde vorige maand aan de Duitsers.