Netscape brengt ONE uit

De Californische Internetfirma Netscape heeft gisteren het softwarepakket Netscape ONE (Open Network Enviroment) gelanceerd. Met dit pakket kan een gebruikersprogramma voor het zogeheten Intranet en het wereldwijde netwerk Internet worden ontwikkeld.

Intranetten zijn particuliere computernetwerken, die op dezelfde manier werken als Internet. Intranetten worden gebruikt door organisaties en ondernemingen voor externe communicatie en interne informatieverspreiding. Intranet gedlt als het meest lucratieve marktsegment van de toekomst.

Netscape ONE combineert verschillende bestaande Internet-standaards zoals HTML en Java. Een belangrijk deel van ONE is Cobra, waarmee gebruiksmogelijkheden voor multimedia in Internet kunnen worden anagebracht. Cobra concurreert met ActviX van Microsoft. Microsoft heeft afgelopen vrijdag aangekondigd de controle over ActiveX te zullen overdragen aan een onafhankelijk orgaan. (DPA)

    • Lucas Ligtenberg