Geldloper België gedood

BRUSSEL, 30 JULI. In de buurt van het Belgische Verviers is vannacht een bestuurder van een geldtransport doodgeschoten bij een roofoverval. De begeleider van het transport raakte gewond bij de overval door een vijftal gangsters met kalasjnikovs.

Op de geldtransportwagen is een dertigtal kogelinslagen gevonden. Volgens de eerste gegevens zou geen geld zijn buit gemaakt. De daders zijn voortvluchtig. Eerder dit jaar staakten de ongeveer twaalfhonderd Belgische geldtransporteurs, om veiliger transporten te eisen. Zij begonnen hun staking na de moord op een collega. De transporteurs eisten volledige afschaffing van de nachttransporten, definitieve overgang naar drie begeleiders per transport en beperking van de hoeveelheid te vervoeren geld. Door de staking zaten veel geldautomaten zonder geld.