Forse winstdaling van National Westminster

National Westminster Bank heeft in de eerste helft van dit jaar een forse winstdaling moeten incasseren. Het resultaat voor belasting ging als gevolg van buitengewone lasten omlaag van 872 miljoen pond tot 302 miljoen pond (782 miljoen gulden).

De winst werd vooral gedrukt door een boekverlies van 690 miljoen pond op de verkoop van Bancorp in de Verenigde Staten. Zonder de bijzondere posten, waaronder ook baten vielen, zou de winst met 23 procent zijn gestegen tot 879 miljoen pond (2,27 miljard gulden). De voorzieningen voor verliezen op leningen gingen in vergelijking met het eerste halfjaar van 1995 omhoog van 225 miljoen tot 270 miljoen pond.

National Westminster kondigde bij de presentatie van de cijfers aan voor 450 miljoen pond (1,16 miljard) eigen aandelen te zullen opkopen. Dit geeft volgens topman Lord Alexander aan dat de bank vertrouwen heeft in de toekomst.