Onbekende wals van Liszt gevonden

LONDEN, 29 JULI. Een Londense particulier heeft onlangs de partituur van een onbekende wals van de componist Franz Liszt (1811-1886) ontdekt op zijn zolderkamer in Londen. Hij vond ook een polka van Johann Strauss, meldt het Britse blad Sunday Telegraph.

Beide manuscripten waren eigendom van de betovergrootmoeder van de zakenman Algernon Percy, die van Liszt en Strauss muziekles kreeg. De muziekstukken zouden een eerbetoon zijn aan Georgina Smythe, die in de tijd van de componisten als het mooiste meisje van Engeland gold. Liszt had haar gezien op zijn reis door Groot-Brittannië. De vinder van de partituren heeft voor de manuscripten van een veilinghuis waren weinig geld waard. De particulier kreeg slechts 5000 pond (ruim 10.000 gulden) van een veilinghuis. (DPA)