Amref neemt nieuwe Cessna in gebruik

Foto: EINDHOVEN - Op het vliegveld van Eindhoven waren zaterdag enkele honderden bezoekers getuige van de landing van een nieuwe Cessna voor de 'vliegende dokters' van de organisatie Amref. Het geld voor het vliegtuig is ingezameld via de actie 'Geef de vliegende dokters vleugels', die 1,5 miljoen gulden opleverde.

Begeleid door enkele sportvliegtuigjes ging de Cessna later op weg naar Nairobi, Kenia, om de bestaande luchtvloot van zeven vliegtuigen van de 'vliegende dokters' in oostelijk Afrika te verstreken. De overdracht werd omlijst door een bescheiden vliegshow met sportvliegtuigjes en zweefvliegers. Amref heeft niet overwogen de festiviteiten naar elders te verplaatsen in verband met de vliegramp met het Hercules-vliegtuig op Eindhoven Airport, twee weken geleden. Daarbij vielen 34 doden. Het vliegfeest had plaats op het 'burgerdeel' van het vliegveld. (Foto Evelyn Jacq)