Zware explosie in Olympic Park

Atlanta, 27 juli. Een zware explosie heeft zich vanochtend om half acht voorgedaan in Centennial Olympic Park in het centrum van Atlanta om half twee 's nachts plaatselijke tijd.

Volgens getuigen zijn er 150 tot 200 gewonden. Over de oorzaak van de ontploffing was vanochtend nog niets bekend.

Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een bom. In het park, dat voor de Olympische Spelen is ingericht als feestterrein, waren naar schatting 50.000 mensen aanwezig. Er werd vanacht een popconcert gehouden dat duizenden bezoekers trok.

De ontploffing deed zich voor in of bij een electrische installatie bij het podium. Het park werd meteen na de explosie ontruimd door de politie en tientallen ambulances werden naar het park gestuurd. De chaos was volgens ooggetuigen enorm.