Zeilster Matthijsse boekt opnieuw succes

ROTTERDAM, 27 JULI. Margriet Matthijsse blijft succesvol in het olympisch zeiltoernooi. De 19-jarige studente won gisteren in Savannah de zevende race in de Europe-klasse. Haar belangrijkste rivale, wereldkampioene Kristine Roug uit Denemarken, eindigde als achtste. De Deense staat in het tussenklassement nog negen punten voor op Matthijsse.

In de Europe-klasse staan nog drie wedstrijdraces op het programma. “Het goud blijft lonken”, sprak bondscoach Jeroen Pels na afloop.

Behalve Matthijsse zette ook Roy Heiner een goede prestatie neer. De 35-jarige zeiler eindigde in de zevende Finn-race op de eerste plaats. Mede door dit resultaat klom Heiner in het tussenklassement van de negende naar de derde plaats.

De Nederlandse volleybalsters kwalificeerden zich voor de kwartfinale. De ploeg van coach Bert Goedkoop won gisteren met 3-1 de groepswedstrijd van Zuid-Korea. Het betekende de tweede opeenvolgende overwinning voor de Europees kampioen, die het toernooi begon met nederlagen tegen China en Amerika.

Baanrenster Ingrid Haringa sprint vandaag op de wielerpiste van Stone Mountain om de bronzen medaille tegen de Duitse Annette Neumann. Een onverwacht succes voor de 32-jarige Haringa, die zich alleen inschreef voor het olympisch sprinttoernooi om alvast wedstrijdritme op te doen voor de puntenkoers.

De Nederlandse roeiers hebben in Atlanta een olympisch record geboekt met zes finaleplaatsen, twee meer dan in Barcelona vier jaar geleden. Gisteren gingen de twee lichte dubbeltweeën als laatste naar de eindstrijd.