VS willen steun Saoedi-Arabië

WASHINGTON, 27 JULI. De Amerikaanse minister van defensie Perry zal volgende week Saoedi-Arabië om een financiële bijdrage vragen in de hoge kosten die gemoeid zijn met nieuwe maatregelen om de Amerikaanse troepen in het land te beveiligen. Perry reist daarvoor dit weekend naar Riad uit Australië, waar hij gesprekken heeft gevoerd.

Gisteren schreef de Amerikaanse krant The New York Times dat er plannen zijn ruim 4000 Amerikaanse soldaten naar een meer afgelegen plek in Saoedie-Arabië te verplaatsen, om aanslagen te voorkomen. Hoge ambtenaren van het ministerie van defensie in Washington hebben dat bericht bevestigd. Met de verplaatsing zou naar een schatting van het ministerie van defensie een bedrag van enkele honderden miljoenen guldens gemoeid zijn. Vorige maand werden 19 Amerikaanse militairen gedood toen een autobom ontplofte bij een flatgebouw in Dahran. De VS zouden de troepen nu naar een bases 100 kilometer ten zuiden van Dahran willen verplaatsen. (AP, Reuter)