PENNE MET EI-KAASSAUS

Waarom is het toch zo moeilijk om bladpeterselie bij de groentenboer of supermarkt te vinden? De smaak is veel beter dan die van krulpeterselie.

Gelukkig kan ik soms bladpeterselie bij een Turkse slager kopen, maaar lang niet altijd. Zelfs op de markt in Hilversum waar ik woon, is bladpeterselie niet verkrijgbaar. Volgens een van de groentenverkopers op de markt wil men “krulpeterselie voor de show en de show must go on!” De show is niet van belang in dit recept, maar de smaak wel.

Voor vier tot zes personen:

400 gram penne

100 gram boter

2 eieren

60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

6 eetlepels gehakte bladpeterselie

zout en versgemalen zwarte peper

Kook de penne bijtgaar in een ruime pan gezouten water. Maak intussen de saus. Verhit de boter in een kleine pan op een laag vuur. Klop de eieren in een kom en klop er vervolgens de Parmezaanse kaas, peterselie en wat zout en peper door.

Giet de pasta af en doe in een voorverwarmde dienschaal. Schep er de gesmolten boter door en vervolgens het eimengsel. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean