Boete voor tennisser Woodbridge

ATLANTA, 27 JULI. Een ruzie met een vrouwelijke veiligheidsfunctionaris heeft de Australische tennisser Todd Woodbridge in Atlanta een boete van duizend dollar gekost. Woodbridge lachte erom, tennissers kunnen wel wat missen.

Woodbridge kwam laat in het olympisch dorp terug. Bij de poort kreeg hij het aan de stok met een beambte. Toen de vrouw zijn accreditatie in beslag nam, besefte Woodbridge de ernst van de situatie. Hij greep de kaart terug en maakte zich uit de voeten. De geldstraf kon hem weinig schelen. “Jammer van de negatieve publiciteit”, zei de 25-jarige Australiër slechts.

Woodbridge is nog in de race voor twee medailles. In het enkelspel is hij outsider, in het dubbelspel is hij met partner Mark Woodforde één van de favorieten. Het als eerste geplaatste duo won in Atlanta van de Fransen Boetsch/Raoux. Woodbridge speelt vandaag tegen de Zuidafrikaan Wayne Ferreira om een plaats bij de laatste acht.

Intussen hebben al vele geplaatste spelers het olympisch toernooi verlaten. MaliVai Washington is de onderste helft van het speelschema nog de enig overgebleven tennisser met een beschermde status. De Amerikaan, finalist tegen Richard Krajicek op Wimbledon, won in de tweede ronde met 6-3 en 6-4 van Oleg Ogorodov, de beste tennisser van Oezbekistan.

Arnaud Boetsch, de als zevende geplaatste Fransman, verloor van de Spanjaard Sergi Bruguera. Diens landgenoot Alberto Costa (als zesde geplaatst) ging onderuit tegen de Braziliaan Fernando Meligeni. De Nederlandse tennissers zijn al uitgeschakeld.

Manon Bollegraf en Brenda Schultz bereikten gisteren de tweede ronde van het vrouwendubbelspel. De tegenstanders van het Nederlandse duo, Loegina/Medvedeva uit Oekraïne, trokken zich terug. (Reuter)