Berging verongelukte Hercules

Foto: EINDHOVEN - Met de berging van de Belgische Hercules die 15 juli op de vliegbasis Eindhoven verongelukte is gisteren begonnen. Het ongeval kostte 34 mensen het leven. De wrakstukken, die sinds het ongeluk naast de landingsbaan zijn blijven liggen, worden naar België overgebracht. De onder Belgische leiding staande onderzoekscommissie heeft het wrak vrijgegeven.

De Belgische luchtmacht brengt de stukken over naar het Koning Albert I-kwartier in Evere bij Brussel, waar de onderzoeksdienst voor luchtvaartongevallen van de sectie vliegveiligheid is gevestigd. Het transport gebeurt over de weg. Deskundigen zullen in Evere naar alle waarschijnlijkheid nog analyses maken van bepaalde onderdelen, aldus de luchtmacht. Dat kan nog weken duren. Het wrak is vrijgegeven een dag voordat op Eindhoven een groot vliegfeest begint. (Foto Evelyne Jacq)