AFRIKA

De Amerikaanse popzanger Michael Jackson (38) blijft een kindervriend. Dinsdag bezocht hij in Boedapest de zesjarige Béla Farkas, wiens levenreddende levertransplantatie in België hij voor 120.000 dollar had gefinancierd. In de tuin van het Bethesda-ziekenhuis hield hij de hand van de jongen vast. Beiden lachten en leken gelukkig.

Béla's huid was roze, en niet groen, zoals twee jaar geleden toen hij en Jackson elkaar voor het eerst ontmoetten. “Dank u voor uw komst. Ik vind het fijn om hier te zijn. Ik ben er voor de kinderen”, zei Michael Jackson tegen de verzamelde pers.

Een dag eerder was Jackson ontvangen door de Hongaarse minister van Cultuur, Balint Magyar, die hem een rondleiding door het neogotische parlementsgebouw aan de Donau gaf. Jackson ging op het spreekgestoelte staan en nam ook plaats op een van de met fluweel beklede ministerzetels.

Zaterdag 20 juli was Jackson in Zuid-Afrika waar hij op bezoek ging bij president Nelson Mandela thuis. Jackson liet de president weten dat hij zich geïnspireerd voelde door Afrika en ook dat hij vrijdag een liedje had geschreven over zijn gastheer. Later beweerde hij ook erg veel te houden van de rest van de bewoners van Zuid-Afrika en tot slot van zijn verblijf in Zuid-Afrika maakte hij bekend een huis te gaan zoeken in dit land.