VARA-orgel

In het artikel 'Een orgel is een wereld in zichzelf' (22 juli), staat een opmerking over de levenswandel van het VARA-orgel, die misverstanden kan wekken. Dit instrument heeft de Nederlandse Orgel Federatie gekregen voor het symbolische bedrag van één gulden als wij zelf voor demontage en transport zouden zorgen.

Wij hebben toen door middel van een tv-programma onderdak gevonden in de technische school De Poort in Rotterdam. Laten we zeggen dat het daar 'niet klikte'. Er is toen onderdak verkregen in het Circustheater in Scheveningen. Het gebruik van het orgel was daar een probleem omdat er ook 's morgens activiteiten zijn, zoals repetities of decorbouw. En na overname van dit theater had Joop van de Ende geen interesse in een orgel.

Hierna zijn wij terechtgekomen in het gebouw van het CBS, dat beschikt over een zeer groot personeelsrestaurant, dat door de aankleding met tafels en stoelen in een split level-ruimte meer de indruk geeft van een cabaret dan een concertzaal. Daarbij alle lof voor directie en medewerkers om van onze concerten een succes te maken.

    • Willem Bloemer
    • Secr. Ned. Orgel Federatie