Theater van Shakespeare in Londen opgebouwd

LONDEN, 26 JULI. Het Globe-theater van William Shakespeare in Londen wordt vlakbij zijn oude locatie weer opgebouwd. Vanaf 21 augustus wordt het theaterstuk Two gentlemen of Verona in de nieuwe International Shakespeare Globe opgevoerd. De officiële opening vindt pas plaats in 1999. Dat meldt het Franse dagblad Le Monde.

De Amerikaanse acteur Sam Wanamaker lanceerde in 1970 het idee om het gebouw, dat in 1642 onder druk van de puriteinse protestanten werd gesloten en in 1666 door brand werd verwoest, te herbouwen. De herbouw kostte 72 miljoen gulden, die bijeen is gebracht door particuliere kunstliefhebbers. Architecten en historici hebben het ontwerp van het nieuwe theater gebaseerd op de gravures uit de 17de eeuw. Acteurs hopen dat het ronde gebouw met de witte muren nieuwe auteurs zal inspireren.