Partijen gaan jeugd politiek voorlichten

DEN HAAG, 26 JULI. Politieke jongerenorganisaties van een groot aantal partijen hebben gezamenlijk een stichting opgericht voor politieke vorming van jongeren.

De stichting Politieke Jongeren Projecten (PJP) wil met diverse projecten jongeren op scholen en in gemeenten op een politiek-neutrale wijze informeren over politieke stromingen en processen. Verder hoopt de stichting jongeren te stimuleren deel te nemen aan de politieke besluitvorming. Doel is de kloof tussen jongeren en politiek te verkleinen, aldus een verklaring van de stichting.

De politieke jongerenorganisaties die verwant zijn aan CDA, VVD, PvdA, D66, GroenLinks, het GPV en RPF maken deel uit van de nieuwe stichting.

“We willen jongeren zover krijgen dat zij zich bij politiek iets anders voorstellen dan wat ze in Den Haag Vandaag te zien krijgen”, zegt voorzitter R.J. Hebben van de stichting.

Het belangrijkste streven van de stichting is “goodwill kweken” voor de politiek. “Dat mensen ook lid worden van politieke jongerenorganisaties is pas de allerlaatste stap”, aldus Hebben.

De algemene politieke vorming aan jongeren was aanvankelijk ondergebracht bij het Instituut voor Publiek en Politiek.