Kunst voor Flevoland

LELYSTAD, 26 JULI. Vijf kunstenaars hebben ter viering van het tienjarig bestaan van de provincie Flevoland een kunstwerk gemaakt. De installaties staan op de plaats waar de dijken bij de inpoldering werden gedicht. De kunstwerken zijn tijdelijk.

De nabijgelegen stenen met gedichten van Jan Wolkers, Marga Minco, Ed Hoornik en Remco Campert blijven naar verwachting permanent liggen. Donderdag werd de literaire steen met het gedicht van Minco onthuld. In augustus en september zijn de verzen van Campert en Hoornik klaar.

Annet Bult liet zich bij haar kunstwerk inspireren door een gedicht van Hoornik. Ze schreef de regel “Vergane schepen rusten in mijn koren” met zwarte korenbloemen als inkt in een tarweveld. In april zaaide ze de gewassen met hulp van de computer in. Ze verwacht dat de letters het best zijn te lezen omstreeks september, als het tarwe geel is.