DANZ

Tamara Danz, de meest populaire rock-zangeres uit voormalig Oost-Duitsland is deze week op 43-jarige leeftijd in haar appartement in Berlijn overleden. Danz en haar groep Silly brachten hun meest succesvolle plaat Bataillon d'Amour uit in 1986. De lp werd in de voormalige DDR gekozen als plaat van het jaar.

Danz behoorde tot een groep kunstenaars die in de jaren tachtig protesteerde tegen het communistische regime in de DDR. Het album Mont Klamott, dat in 1984 uitkwam, werd gecensureerd door de toenmalige Oostduitse regering. De groep mocht vaak niet reizen van de regering. Desondanks heeft Silly samengewerkt met de West-Duitse muzikant Jim Rakete. Door hun gezamenlijke projecten mocht de groep concerten geven in West-Europa. Danz leed al twee jaar aan kanker en is de laatste weken voor haar dood niet in het openbaar verschenen. (AP)