British Midland beboet voor 'misdadige fout'

LUTON, 26 JULI. British Midland Airways (BM) heeft een boete van 150.000 pond (390.000 gulden) gekregen voor “levensbedreigende nalatigheid”, die voor 189 passagiers de dood had kunnen betekenen. Een rechter in Luton bestempelde het slordige onderhoudswerk, dat in februari vorig jaar leidde tot een noodlanding, als een “misdadige fout”.

Het betreffende vliegtuig, een Boeing 737, moest destijds kort na de start in Luton een noodlanding maken, nadat beide motoren bijna al hun olie hadden verloren. De lekken ontstonden nadat een monteur in de nacht ervoor had nagelaten de moterkleppen te vervangen. Daarna liet de mecanicien ook nog eens het draaien van de motoren achterwege. De rechtbank waarschuwde met het vonnis ook andere luchtvaartmaatschappijen dat op nalatigheid van het onderhoudspersoneel ook in de toekomst zware straffen zullen staan. (Reuter)