Winst en omzet Duitse C & A smelten weg

De malaise in de kledingbranche heeft de Duitse winkelketen en marktleider C & A flink getroffen. De winst zakte in 1995 met ruim 35 procent tot 79,6 miljoen mark, terwijl ook de omzet omlaag ging met 5 procent tot 7,47 miljard mark.

Ook de Nederlandse C & A-winkels konden zich in het afgelopen jaar niet onttrekken aan de negatieve marktontwikkelingen, zo zei een woordvoerder van C & A Nederland desgevraagd. De Nederlandse tak controleert 88 winkels. Het Duitse collegaconcern bezit 189 verkooppunten. C & A Nederland is een commanditaire vennootschap (CV). Die heeft in Nederland geen publicatieplicht.

Een sombere woordvoerder van de Duitse C & A concludeert dat in het afgelopen jaar de neergang op de kledingmarkt sterker is geworden. Pas in 1997 zal er een herstel optreden. In het recordjaar 1990 noteerde C & A uit Düsseldorf nog een winst van maar liefst 240,7 miljoen mark.