Raad stelt advies bij

DEN HAAG, 25 JULI. De Raad voor Cultuur heeft zijn recente advies aan staatssecreataris Nuis (OCW) over de subsidiëring van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir bijgesteld.

In een nota met aanvullingen en correcties zegt de Raad er “wellicht te lichtzinnig” vanuit te zijn gegaan dat het orkest en het koor, beide opgericht door Ton Koopman, in staat zouden zijn om na het afhaken van diverse sponsors nieuwe particuliere geldschieters te vinden. Omdat dit niet het geval is, dreigt het orkest slechts een toekomst te hebben als plaat-ensemble. De Raad dringt er nu bij Nuis op aan om zodanige maatregelen te nemen dat de openbare concerten kunnen doorgaan.

De andere adviezen worden gehandhaafd, op enkele uitzonderingen na, zoals de zalen Prime (Groningen), Korzo (Den Haag) en Resonans (Den Bosch) die volgens de Raad structureel moeten worden gesubsidieerd voor hun programmering van nieuwe muziek.