Politie Harlingen vindt 20 verwaarloosde dieren

HARLINGEN, 25 JULI. Uit een woning van een 41-jarige inwoonster van Harlingen heeft de politie gistermiddag ruim twintig verwaarloosde dieren in beslag genomen. De kanaries, eekhoorns, chincilla's, poezen, een woestijnrat en een kwartel hadden elf dagen zonder water en voedsel in de afgesloten woning gezeten. De bewoonster was op vakantie.

Buren van de vrouw waarschuwden de politie nadat ze klagelijk gemiauw hoorden, een stanklucht roken en zwermen vliegen in het huis zagen. Volgens een politiewoordvoerder zaten de dieren uitgedroogd en apatisch in een hoekje omringd door ontlasting, maden en zwarte vliegen. In de badkamer zaten twee poezen, van wie er één had gejongd. De drie jonkies van enkele dagen oud lagen in een emmer.

In een schuurtje achter het huis zat een aantal onverzorgd achtergelaten kippen en hanen. Volgens een politiewoordvoerder was het een wonder dat de dieren nog leefden. Ze zijn naar een pension gebracht en zullen vermoedelijk verbeurd worden verklaard.

De eigenares krijgt bij thuiskomst proces verbaal wegens het opzettelijk verwaarlozen van dieren.