Markt

T/m 18 aug vindt in Leiden een manifestatie plaats rond het thema 'negen eeuwen markt'. Vanaf de elfde eeuw troffen boeren en vissers elkaar in het centrum om produkten uit te wisselen. Straatnamen in de binnenstad verwijzen nog naar de soort handel die daar werd gedreven: Botermarkt, Aalmarkt. De Waag op de Aalmarkt was jarenlang het centrum van de Leidse markt.

In het gebouw van Pieter Post is nu een tentoonstelling te zien van kunstwerken die zijn gemaakt in opdracht van het Centrum Beeldende Kunst Leiden. De kunstenaars lieten zich inspireren door de markt en haar geschiedenis. Ook op diverse plaatsen in de binnenstad staan installaties. Op het water voor De Waag wordt een monumentaal kunstwerk geplaatst door het kunstenaarscollectief Patchwork: drie grote drijvende marktkramen die zijn bekleed met plastic zakjes. Inl 071-5165369