Schiphol verwerkt 9,5 procent meer passagiers

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de luchthaven Schiphol ruim 12,5 miljoen passagiers verwerkt. Dat is 9,5 procent meer dan in de eerste helft van 1995. Veertig procent van de passagiers (ruim vijf mijoen) gebruikt de luchthaven om over te stappen op een andere vlucht. Het aantal overstappers steeg met 12,6 procent. Dit blijk uit de halfjaarcijfers van het vliegveld.

Het aantal vluchten steeg met 7,2 procent tot 163.642. Er was vooral een sterke groei op bestemmingen in Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Het vakantieverkeer met chartervluchten steeg met 5,8 procent. De voetbalwedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal zorgden in totaal voor 60.000 passagiers.

Het vervoer van luchtvracht steeg met 11,9 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 1995. Het ging in totaal om ruim 500.000 ton. De stijging kwam vooral voor rekening van vrachtvervoer naar het Midden-Oosten en Azië.