Recordwinst voor United Airlines

United Airlines (UAL) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar goed gedraaid. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij meldde gisteren dat zij de hoogste winst in een tweede kwartaal uit haar zeventigjarig bestaan heeft binnengehaald. Het nettoresultaat kwam uit op 337 miljoen dollar vergeleken met 215 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekende een winstgroei van 57 procent.

Bestuurvoorzitter Gerald Greenwald van UAL stelde “buitengewoon tevreden” te zijn met de cijfers. Het succes komt vooral door hogere inkomsen uit het passagiersverkeer op de binnenlandse vluchten. Greenwald schreef dat vooral toe aan de verbetering van de dienstverlening aan de klanten en aan de groei van het marktaandeel voor zakenreizigers.

In het vrachtvervoer, dat in het algemeen de laatste tijd onder druk staat, wist UAL een bijna 4 procent hogere omzet te halen.