Lage Landen koopt 51 procent van ACC

Lage Landen International, een volledige dochter van de Rabobank, heeft een belang van 51 procent verworven in de Amerikaanse Agricredit Acceptance Company (ACC). Deze financieringsmaatschappij is nu nog eigendom van AGCO, een wereldwijde producent en distributeur van landbouwmachines. Met de aankoop is een investering gemoeid van 50 miljoen gulden.

Het hoofdkantoor van ACC staat in Des Moines, Iowa. De onderneming heeft een financieringsportefeuille van meer dan 1 miljard gulden in de Verenigde Staten en Canada. Het moederbedrijf, AGCO, zit in Atlanta en heeft met 7.000 onafhankelijke dealers in 140 landen in 1995 voor meer dan 3,5 miljard gulden aan omzet geboekt.

In Europa doet De Lage Landen (leasing en debiteurenfinanciering) al enige jaren zaken met een belangrijk onderdeel van AGCO, namelijk Massey Ferguson, producent van voornamelijk landbouwtractoren. Via ACC wil De Lage Landen nu ook de Amerikaanse en Canadese markt op. Speciaal daartoe heeft de onderneming inmiddels De Lage Landen Incorporated opgericht.