ING breidt activiteiten in China verder uit

ING Verzekeringen heeft een vergunning gekregen om een vertegenwoordigingskantoor te openen in de Chinese havenplaats Dalian, in het noordoosten van het land. Een vertegenwoordigingskantoor verricht in eerste instantie alleen marktonderzoek en verzorgt de public relations en mag nog geen verzekeringen verkopen.

De bank/verzekeraar aast in China wel op toestemming voor een eigen levensverzekeringsbedrijf. In Taiwan heeft het financiële concern al een modelkantoor ingericht, dat binnen 48 uur kan worden overgeheveld naar het Chinese vasteland. Het zou daarbij gaan om het overbrengen van onder meer automatiseringsapparatuur en administratie.

ING is als verzekeraar met een vertegenwoordigingskantoor sinds 1993 aanwezig in Peking en Shanghai en sinds 1995 in Guangzhou (provincie Guangdong). Als bank is ING ook actief in Shanghai (met een volledige vergunning) en in Peking (als vertegenwoordigingskantoor en een adviesbureau in samenwerking met anderen). Een volledige vergunning heeft de instelling voor bankkantoren in Shenzhen (Guangdong) en Xiamen (provincie Fuyian). In Shenyang houdt ING eveneens een vertegenwoordigingskantoor aan.