Overstroming Quebec

Foto: CHICOUTIMI - De rivier de Chicoutimi baant zich een weg door de gelijknamige stad in de Canadese deelstaat Quebec. Na twee dagen van zware regenval is een groot aantal rivieren in het zuiden van Quebec buiten zijn oevers getreden. Een dam in het gebied heeft het inmiddels begeven. Door de overstromingen zijn tot nog toe acht mensen om het leven gekomen. Onder de doden bevinden zich twee kinderen. Zij kwamen zaterdag om het leven in de stad La Baie toen hun huis werd overspoeld door water en modder. In totaal zijn ongeveer honderd huizen bij de overstromingen weggevaagd. Naar schatting 10.000 inwoners van het gebied zijn inmiddels geëvacueerd. “Zo lang als we er niet van overtuigd zijn dat de dammen in het gebied veilig zijn sturen we geen mensen terug”, aldus een woordvoerder van de autoriteiten. De premier van Quebec, Bouchard, heeft inmiddels ongeveer 250 miljoen gulden ter beschikking gesteld voor de slachtoffers van de overstromingen. (Foto AP)